Festivalul Altfel din Cluj: peste 180 de ateliere pentru copiii de la grădiniță până la liceu

Festivalul Altfel din Cluj: peste 180 de ateliere pentru copiii de la grădiniță până la liceu
Copiii de la grădiniță până la liceu, împreună cu profesorii, vor putea participa la circa 180 de ateliere în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalul Altfel, eveniment dedicat educație non-formală, ce va avea loc în perioada 18-22 aprilie 2016, în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Atelierele vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților, Casino și Parcul Central. 

Pentru preșcolari: Arta eco, Balet, Experimente și Activități senzoriale, Geometrie în farfurie etc.
Pentru ciclul primar: Arta Eco, Experimente, Micii detectivi, Ce simt plantele?, Are apa memorie? Atelier de făcut noduri, Pernițele Croitorașului Vesel, Geometrie în farfurie, Covorașul curcubeu, Atelier de imprimat textile, Origami, Lumea fantastică etc.
Pentru gimnaziu: Comunicare, conflictele și rezolvarea lor, Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile, educație ecologică, educație financiară, educație prin aventură, Atelier antidiscriminare, O vânătoare de comori, Prinde gustul și fii cetățean activ, Teatru de improvizație, Vrei să știi cum e să fii Robin Hood? etc.
Pentru liceu: Angajabilitate, Ce carieră să îmi aleg?, Comunicare, Conflictele și rezolvarea lor, Consiliere în carieră, Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligaţiile, Dezvoltare personală prin teatru, Educaţie finaciară, Educaţie prin aventură, urnalist în școala mea, O vânătoare de comori, Paşi spre transformare: Cum luăm decizii de viitor?, Prinde gustul şi fii cetăţean activ, Responsabilitate socială - implicare, Secretele lui Pan şi Arta de a construi o poveste, Teatru de improvizaţie, Teatrul de improvizație și succesul în comunicare, Vrei să ştii cum e să fii Robin Hood? etc.
Ateliere profesori: Cum comunic cu adolescentul? Educație pentru viață: formarea atitudinilor pro-sociale, Educația non-formală integrată în ora de curs, Cum construim un program educativ în Săptămâna Altfel

"Organizarea Festivalului Altfel a apărut ca urmare a nevoii de a oferi suport educațional în organizarea activităților de implementare a Săptămânii Altfel pentru toate unitățile de învătământ din Cluj. Vrem să ne învățăm copiii încă de pe băncile școlii nu doar teorie, ci și cum pot aplica în practică cunoștințele teoretice dobândite la școală sau grădiniță. Credem cu tărie că școala și implicit sistemul de învățământ românesc au nevoie de alternative viabile de învățare experimentală", spun organizatorii evenimentului, Asociaţia Mânuţe Pricepute. 

La ediția din 2015 a Festivalului Altfel din Cluj-Napoca au participat, în cadrul celor 127 de ateliere, 3.096 de copii și 189 de profesori.

Comenteaza