Încep înscrierile la postlicealele care pregătesc poliţişti, jandarmi şi pompieri/ Câte locuri sunt la Cluj

Încep înscrierile la postlicealele care pregătesc poliţişti, jandarmi şi pompieri/ Câte locuri sunt la Cluj

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, miercuri, încep înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere în şcolile postliceale care pregătesc poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri.

În perioada  aprilie – iulie 2024, Ministerul Afacerilor Interne  organizează o nouă sesiune de admitere în cele şase instituţii  de învăţământ ale MAI în care se formează agenţi de poliţie, subofiţeri şi maiştri militari.

Din cele 2.880 de locuri disponibile, cea mai mare cifră de şcolarizare o are Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina unde sunt 1.340 de locuri. La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vot fi scoase la concurs 300 de locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea are 240 de locuri.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani înscrie în această promoţie 350 de cursanţi, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni are disponibile 350 de locuri, în timp ce la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti cifra de şcolarizare pentru viitoarea promoţie este de 300 de locuri.

Cererile de înscriere se transmit în format electronic la unităţile de recrutare ale inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi la inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră şi la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

După ce trimite cererea-tip fiecare candidat primeşte un cod unic de identificare, fiind anunţat care este centrul zonal la care este arondat.

Pentru întocmirea dosarului de recrutare, candidaţii depun toate documentele solicitate până la 21 mai, dată până la care are loc şi evaluarea psihologică a candidaţilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

În perioada 25-31 mai 2024, candidaţii vor avea de parcurs proba de evaluare a performanţei fizice care nu va putea fi contestată, repetată sau reexaminată şi care se susţine în centrele zonale de selecţie potrivit arondării, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care au optat.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor da proba candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu.

Proba de evaluare a cunoştinţelor va avea loc în data 15 iunie 2024, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-urile unităţilor de învăţământ. Contestaţiile cu privire la această probă de concurs se transmit de către candidaţi online la adresa de e-mail a unităţii de învăţământ pentru care candidează şi se soluţionează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la depunere.

Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie -12 iulie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcţie de instituţia de învăţământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Comenteaza