Legile Educației: Studenţii pot face doi ani de facultate într-unul singur, cu excepţia unor forme de învăţământ

Legile Educației: Studenţii pot face doi ani de facultate într-unul singur, cu excepţia unor forme de învăţământ

Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă cu frecvenţă pot parcurge, cu aprobarea consiliului facultăţii, doi ani de studii într-un singur an, cu excepţia unor forme de învăţământ, a decis joi Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, prin adoptarea unui amendament la proiectul legii învăţământului universitar.

Decizia a fost luată joi, în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, prin adoptarea unui amendament la proiectul legii învăţământului universitar.

"Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge cu aprobarea consiliului facultăţii doi ani de studii într-un singur an cu excepţia programelor de studii din domeniile medico-farmaceutice militar de informaţii de ordine publică şi de securitate naţională şi a ultimului an de studii în condiţiile prevăzute de regulamentele de organizare şi desfăşurare a programelor de studii şi cu respectarea legislaţiei în vigoare", prevede, potrivit Agerpres, amendamentul asumat şi adoptat de Comisie.

Comisia a respins, pe de altă parte, un amendament al USR referitor la analizele de plagiat în tezele de doctorat: "Instituţiile de învăţământ superior sunt obligate să realizeze publicarea, în format digital, în cadrul Registrului Educaţional Integrat, gestionat de UEFISCDI, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul drepturilor de autor, a tuturor tezelor de doctorat începând cu anul 1990 şi până în prezent".

Iniţiatorii au adus drept argument creşterea transparentizării, accesarea liberă a documentaţiilor pentru analiză de plagiat, pentru folosirea surselor, inspiraţie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza