Ligia Deca: "Înscrierile la Bacalaureat şi Evaluarea naţională se prelungesc"

Ligia Deca: "Înscrierile la Bacalaureat şi Evaluarea naţională se prelungesc"

Înscrierile la Bacalaureat şi la Evaluarea naţională se prelungesc, a anunţat, duminică, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

"Conform calendarului actual, pe 13 iunie ar fi trebuit să se termine perioada de încheiere a situațiilor școlare pentru clasa a VIII-a și pentru clasa a XII-a sau clasa a XIII-a la seral și frecvență redusă. 

În cazul celorlalte clase nu se impun, în acest moment modificări, ele având cursuri până pe 16 iunie. 

Deci, practic, în acest moment, toate clasele, toți elevii până pe 16 iunie trebuie să aibă situația școlară încheiată. 

La fel, înscrierile pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională se vor prelungi până pe 16 iunie", a anunţat, duminică, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

"Astăzi, în ședința de Guvern, s-a adoptat o ordonanță de urgență care este necesară, având în vedere cele trei săptămâni afectate de protest. Această ordonanță este necesară și dacă mâine toți profesorii ar reveni în clasă. 

Ea include trei măsuri. Prima se referă la echivalarea probelor de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat cu mediile la disciplinele relevante din anii de liceu.

Perioada în care se va desfășura acest proces de echivalare este prevăzut a fi între 12 și 21 iunie și rămâne valabil faptul că aceste probe de competențe pot fi echivalate cu certificate obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale, așa cum era prevăzut și înainte, potrivit antena3.ro.

Comenteaza