Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar riscă să nu fie terminate în acest an

Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar riscă să nu fie terminate în acest an
Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj trebuiau să fie finalizate în decursul acestui an, după cum spunea în toamna lui 2014 şeful ISJ, Valentin Cuibus, însă după ce s-a împărţit bugetul pentru lucrări pe anul curent, construirea sediului ar putea dura chiar până în 2016.

Guvernul a oferit Inspectoratului Şcolar din Cluj 2,2 milioane de lei, dar această sumă nu acoperă toate costurile necesare pentru finalizarea lucrărilor. În toamna anului 2014, Cuibus spunea că inspectoratul va putea să se mute în noul sediu în 2015, însă acum nu mai este atât de sigur.

„Nu ştiu când va fi gata. Deocamdată am primit 2. 200.000 de lei şi mai avem nevoie de 2 milioane şi ceva pentru a putea să finalizăm lucrările. Sperăm să-i obţinem la rectificare. Am luat legătura cu constructorii şi au început deja să lucreze şi vom vedea ce se întâmplă pe parcurs", a spus Cuibus.

Şeful ISJ a mai spus că Ministerul Educaţiei le-a mai promis încă un milion de lei pentru lucrările la noul sediu, însă nu se ştie când vor ajunge aceşti bani.

Construcţia de pe strada Argeş nr. 22, din apropierea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu a început să fie ridicată în 2011, după care a staţionat ca urmare a descoperirii unor vestigii din perioada preistorică şi medievală, iar lucrările au reînceput în 2012.

După trei ani, lucrările erau gata în proporţie de doar 35%. Lucrările sunt executate de Construdava SRL, după indicaţiile proiectantului general Interproiect SRL, iar clădirea este ridicată pe un teren de 4.830 metri pătraţi.

Bugetul pe 2015 primit de ISJ pentru şcolile clujene arată, însă, mai bine decât anul trecut, iar anul şcolar se va putea desfăşura în condiţii normale. 236 de milioane de lei au venit deja pentru şcoli, iar la rectificări este posibil să mai primească bani.

„Bugetul pe 2015 este mai mare decât cel pe care l-am avut in ianuarie anul trecut, el însă va suferi modificări la rectificările pe care le vom avea, pentru că mişcarea în învăţământ este foarte mare, pe de-o parte, pentru că, după cum ştiţi, vor fi două măriri salariale în acest an care bineînţeles că vor schimba datele problemei.

Nici anul trecut, nici acum doi ani nu am avut nicio problemă şi la rectificări sumele s-au primit integral. Din acest punct de vedere nu ne facem niciun fel de griji. Evident că vom avea banii de care va fi nevoie pentru funcţionarea în condiţii normale. Sigur, dacă vor fi mai mulţi, cu atât mai bine", a mai spus şeful ISJ Cluj.

Comenteaza