Manuale multe și programă greoaie. Deca: "Există flexibilitate pentru cadrul didactic să se adapteze elevilor pe care-i are în faţă"

Manuale multe și programă greoaie. Deca: "Există flexibilitate pentru cadrul didactic să se adapteze elevilor pe care-i are în faţă"

Mulţi copii se plâng că merg la şcoală cu ghiozdanele pline de manuale şi caiete și că programele sunt extrem de încărcate.

Ligia Deca a fost întrebată luni, într-o conferinţă de presă la Universitatea de Vest Timişoara (UVT), ce soluţii există pentru problemele ridicate, încă, de mulţi copii care se plâng că merg la şcoală cu ghiozdanele pline de manuale şi caiete, că programele sunt extrem de încărcate, în timp ce mulţi profesori universitari susţin că nivelul de pregătire al tinerilor este foarte slab.

"Cred că avem de multe ori confuzie între ceea ce se găseşte în programele şcolare şi ceea ce este reflectat în manual. De multe ori se parcurge manualul mai degrabă decât programa şcolară. De asemenea, programa şcolară, unde curricular s-a făcut reforma, de exemplul ciclul primar sau gimnazial, există flexibilitatea pentru cadrul didactic să se adapteze colectivului de elevi pe care-l are în faţă", a spus Deca, la UVT, potrivit Agerpres.

Legat de greutatea ghiozdanului, ministrul Educației a afirmat că "există soluţii" datorită PNRR.

"Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clasă cu echipamente digitale, avem laboratoare de ştiinţe, avem un site pe care avem toate manualele şcolare în format electronic, unele dintre ele în sistem interactiv. Deci ar exista posibilitatea ca elevii, pe echipamentele digitale pe care le au deja în clasă, să urmărească lecţiile fără a mai fi nevoie să care în ghiozdan toate manualele pentru toate disciplinele din ziua respectivă. Cred că în şcolile unde s-au făcut sau se vor face dotări în acest an şcolar, pentru că avem peste 5.000 de şcoli care vor avea astfel de dotări prin PNRR, au dulăpioare unde să-şi poată lăsa manualele sau caietele de lucru, astfel încât să nu trebuiască să le ducă acasă zilnic", a afirmat ministrul Ligia Deca.

Comenteaza