„Masa caldă” în școli continuă și în 2024. Ciolacu: Ținta noastră e să creştem la 1.000 numărul şcolilor/ Câte școli din Cluj intră în program

„Masa caldă” în școli continuă și în 2024. Ciolacu: Ținta noastră e să creştem la 1.000 numărul şcolilor/ Câte școli din Cluj intră în program

Premierul Marcel Ciolacu a declarat  joi, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobat cadrul necesar pentru continuarea programului naţional "Masă sănătoasă în şcoli" şi în acest an.

"Astăzi aprobăm cadrul necesar pentru continuarea programului național „Masă sănătoasă” în școli și în acest an. Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat. De aceea, ținta noastră este să creștem de la 450 de unități la 1.000 numărul școlilor, unde să oferim acest suport alimentar copiilor", a spus premierul Marcel Ciolacu.

Masă Caldă în 12 școli din județul Cluj

La nivel național, peste 181.000 de elevi din 450 de școli sunt cuprinși, anul acesta școlar, în programul "Masă Caldă". În județul Cluj au fost incluse în program 12 unități de învățământ, cu 4.965 de elevi beneficiari.

În Cluj-Napoca sunt în program doar două unități de învățământ: Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca", la fel ca în anul anterior. 

În județ, ar urma să beneficieze de o masă caldă, și anul acesta, elevii de la Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin, Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel, cărora li se adaugă încă 1.615 elevi din încă șase școli: Școala Gimnazială Cățcău, Școala Gimnazială Chiuești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, și Școala Gimnazială Viișoara.

Lista unităților de învățământ selectate pentru programul „Masă sănătoasă” se aprobă în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii de guvern.

Prin acest program li se acordă elevilor, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a rămas aceeași cu cea din anul școlar 2022-2023.

Lista școlilor din județul Cluj pentru programul "Masă Caldă":

„Masa caldă” în școli continuă și în 2024. Ciolacu: Ținta noastră e să creştem la 1.000 numărul şcolilor/ 12 școli din Cluj incluse în program

 

Comenteaza