Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Legea Educației va fi modificată

Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Legea Educației va fi modificată

Legea educației naționale va fi modificată, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. 

Prezent la postul tv Digi24, ministrul Educației a fost întrebat dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională. 

"În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair", a declarat Cîmpeanu. 

În ceea ce privește subiectele la evaluarea națională, Ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi "perfect adaptate" perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

"Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească", a spus Sorin Cîmpeanu.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza