Noi bani din PNRR ajung la Cluj! Mai multe școli din județ vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație

Noi bani din PNRR ajung la Cluj! Mai multe școli din județ vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație
| Foto: brezoaele.ro

Consiliul Județean Cluj a câștigat un proiect cu finanțare europeană privind „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj.”

 Acesta urmărește modernizarea infrastructurii educaționale a celor nouă școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

„Este o nouă reușită care ne bucură, dat fiind faptul că vorbim despre o investiție majoră, care vizează toate unitățile școlare speciale din județ. Aceasta se adaugă celorlalte proiecte gestionate de Consiliul Județean în domeniul educațional al căror scop este asigurarea unor condiții optime de studiu și care să corespundă nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice. Obiectivul nostru este să reabilităm, modernizăm și dotăm toate unitățile noastre speciale”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea totală a proiectului este de 7.484.551,64 lei, TVA inclus, finanțată 100% prin PNRR, perioada de implementare fiind iunie 2023 – decembrie 2024.

Concret, vor fi dotate cinci laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unități de învățământ profesional și tehnic, iar 166 de săli de clasă urmează să fie modernizate, din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier și materiale didactice.

De asemenea, vor fi dotate și șapte laboratoare de științe, dintre care patru cu mobilier și materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale.

Totodată, vor fi asigurate mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, pentru 26 de cabinete școlare, din care opt sunt săli de sport. Materiale și echipamente digitale, inclusiv în ceea ce privește componenta digitală, vor ajunge în cinci ateliere de practică.

Până în acest moment, Consiliul Județean a finalizat sau se apropie de finalizarea a cinci proiecte cu finanțare europeană care vizează unitățile de învățământ special din județ.

1. Creșterea eficienței energetice a clădirilor cantină și internat din cadrul Liceului Tehnologic Special SAMUS – FINALIZAT - 7,166,879.15 LEI TVA INCLUS;
2. Creșterea eficienței energetice în clădirea Școlii Gimnaziale Speciale – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată – TERMEN FINALIZARE 31.10.2023 - 16,800,136.01 LEI TVA INCLUS;
3. Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă – TERMEN FINALIZARE 30.09.2023 - 32.370.017,52 LEI TVA INCLUS;
4. Reabilitarea și Modernizarea Clădirii din Cadrul Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz Kozmutza Flora – TERMEN FINALIZARE 30.06.2023 - 7,115,014.46 LEI TVA INCLUS;
5. Creșterea eficienței energetice a clădirilor școala, atelier și sala de sport cu baza de recuperare din cadrul Liceului Tehnologic Special SAMUS – TERMEN FINALIZARE 30.06.2023 - 11,141,437.81 LEI TVA INCLUS.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza