Noi propuneri pentru vacanțele copiilor. Cum ar putea arăta calendarul anului școlar viitor

Noi propuneri pentru vacanțele copiilor. Cum ar putea arăta calendarul anului școlar viitor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat miercuri seara posibile schimbări ale structurii anului școlar următor.

Sorin Cîmpeanu a vorbit miercuri seara, la TVR, despre structura anului şcolar, care va fi modificată, începând cu 2022 - 2023. Noul an ar putea începe pe 5 septembrie și s-ar putea încheia pe 16 iunie.

Ministrul a enumerat câteva propuneri privind calendarul anului școlar viitor. Astfel, în 2022-2023 se propune includerea unei vacanțe de toamnă, în octombrie, pentru toți elevii, vacanța de iarnă ar putea fi între 22 decembrie și 8 ianuarie, se ia în calcul o săptămână de vacanță și în februarie, vacanța de Paști ar urma să fie între 7-18 aprilie, iar anul să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie. 

"Am facut propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și de a-l încheia pe 16 iunie - astfel, ca durată a cursurilor, ne apropiem de media europeană. (...) Sunt foarte de acord cu cei care spun că este de preferat să alternăm perioade de școală de 6-7-8 săptămâni cu perioade de odihnă. Este foarte posibil să introducem în toamnă o săptămână de școală ALTFEL și o săptămână de vacanță pentru toți elevii. Vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii - ciclul primar, gimnazial și liceal. Și tot în această secțiune să fie si săptămâna de școală ALTFEL", a spus Cîmpeanu la TVR.

De asemenea, o noutate absolută ar fi includerea unei săptămâni verzi în luna mai, în care elevii să poată învăța, în afara școlii, lucruri despre mediu. Conform ministrului, toate aceste propuneri "vor face parte dintr-un proces de dezbatere cu cei implicați - elevi, profesori, părinți".

Comenteaza