Foto O cercetare a clujeanului Sergiu Pașca, absolvent UMF Cluj, pe prima pagină a prestigioasei reviste Nature

O cercetare a clujeanului Sergiu Pașca, absolvent UMF Cluj, pe prima pagină a prestigioasei reviste Nature
O cercetare a clujeanului Sergiu Pașca, absolvent UMF Cluj, pe prima pagină a unei reviste științifice
O cercetare a clujeanului Sergiu Pașca, absolvent UMF Cluj, pe prima pagină a unei reviste științifice
O cercetare a clujeanului Sergiu Pașca, absolvent UMF Cluj, pe prima pagină a unei reviste științifice

O cercetare realizată de prof. dr. Sergiu Pașca și echipa sa de la Universitatea din Stanford din SUA, apare pe prima pagină în ultima ediție a revistei Nature.

Cercetarea prezentată de revista Nature, cea mai prestigioasă revistă științifică interdisciplinară, explorează o posibilă strategie în tratarea sindromului Timothy, o tulburare genetică ale cărei caracteristici sunt afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie.

Potrivit sumarului oferit de Nature în ediția din 25 aprilie, și consultat de Edupedu, „sindromul Timothy este o tulburare genetică ale cărei caracteristici includ afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie. Cauza este o mutație a unei gene (CACNA1C). Sergiu Pasca și colegii săi prezintă o posibilă strategie pentru corectarea defectelor cauzate de mutație și pentru tratarea sindromului”. 

Cercetarea este semnată de Sergiu Pașca și 15 colegi ai săi de la Universitatea din Stanford. 

Prof. dr. Sergiu Paşca, medic, om de știință și profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Stanford din California, S.U.A., este unul dintre cel mai bine cotaţi cercetători din lume în neuroştiinţe.

În urmă cu un an, pe 28 aprilie 2023, Sergiu Pașca a primit la Cluj-Napoca, într-un cadru festiv, titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj, pe care a absolvit-o în 2007.

„Să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la Alma Mater reprezintă cea mai mare onoare pe care o poate primi un membru al corpului academic. În urmă cu 20 de ani, ca student în anul I, nu mi-aș fi putut imagina că voi sta aici astăzi și vă voi putea împărtăși cercetările laboratorului meu din cealaltă parte a lumii”, a declarat prof. dr. Sergiu Pașca, la UMF Cluj, în cadrul ceremoniei.

 

Comenteaza