Peste 140 de școli din Cluj vor beneficia de acces wireless la internet

Peste 140 de școli din Cluj vor beneficia de acces wireless la internet
| Foto: bzi.ro

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a anunțat că, nu mai puțin de 145 de unități de învățământ din județul Cluj vor beneficia de acces wireless la internet, prin proiectul Wireless Campus.

„Recent, am adus în atenția Ministerului Educației Platforma Națională Integrată, Wireless Campus. Am întrebat în ce stadiu se află aceasta, precum și câte școli din județul Cluj beneficiază prin acest proiect de acces wireless la internet.

Wireless Campus este un proiect coordonat și implementat de Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare, iar obiectivul principal este realizarea unei platforme naționale integrate de tip campus care va asigura în toate școlile serviciul de acces wireless la internet.

Ministerul Educației m-a informat faptul că proiectul prevede ca 4500 de școli să beneficieze de echipamente WiFi, iar până în acest moment, echipamentele de Data-Center au fost instalate în aproximativ 4300 de școli și de asemenea, testate.

În ceea ce privește județul Cluj, 145 de unități de învățământ sunt incluse în proiect, iar lista școlilor poate fi vizualizată aici: https://www.roedu.net/.../e19caf76-2c1f-431c-9c57..., ”a transmis parlamentarul clujean.

Comenteaza