Noul an şcolar: Învăţământ prin rotaţie, cel mult 10 elevi în clasă sau containere în curtea şcolii?

Noul an şcolar: Învăţământ prin rotaţie, cel mult 10 elevi în clasă sau containere în curtea şcolii?
| Foto: gov-ro

Posibilitatea unui nou val de coronavirus este luată în calcul de autorităţi. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat câteva scenarii cu care s-ar putea confrunta elevii în anul şcolar viitor. Întorşi în sălile de clasă, elevii vor fi nevoiţi să respecte măsuri de distanţare fizică pe care condiţiile actuale nu le permit.

Posibilitatea unui alt val de coronavirus în luna septembrie ridică semne de întrebare în privinţa reluării cursurilor în instituţiile şcolare. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a menţionat luni seara, printr-o intervenţie telefonică la B1 TV, câteva măsuri luate în calcul de autorităţi. Anisie a afirmat că Ministerul Educaţiei trebuie să găsească soluţii, întrucât „infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu ne ajută deloc în scopul acesta al distanţării fizice.”, transmite Mediafax.

„Ştim cu toţii că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar mai mulţi şi, aşa cum prevede Ordinul ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţare de 2 metri între elevi. Asta ar presupune că într-o sală de curs ar trebui să intre maximum 10 elevi.”

Autorităţile din domeniul Educaţiei afirmă că sunt în căutare de soluţii pentru a asigura un mediu sigur în şcoli. „De la toamnă, dacă şi numai dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii, să găsim soluţia în aşa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel”, a declarat Monica Anisie. 

De asemenea, o eventuală alternativă ar putea fi ca o parte dintre elevi să meargă la şcoală, prin rotaţie, iar o altă parte să participe la cursuri online. Nici montarea de containere sau corturi în curtea şcolilor nu este o variantă exclusă.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din Ministerul Educaţiei, printre care şi acesta. În această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelul din alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse soluţii. Au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi, în cadrul Ministerului, şi să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri", a precizat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Comenteaza