Premiile în bani pentru elevii cu rezultate deosebite se măresc de la anul

Premiile în bani pentru elevii cu rezultate deosebite se măresc de la anul
Deşi se declară mulţumit de cum au decurs lucrurile în acest an în învăţământul clujean, având în vedere rezultatele bune, Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj crede că elevii merită mai mult şi doreşte ca la anul recompensele să fie mai mari.

La final de an, Cuibus spune că doreşte să mărească premiile în bani pentru elevii care au obţinut note bune la olimpiadele internaţionale, la 3 miliarde de lei vechi.

„Anul viitor vom încerca să mărim sumele, aşa cum preşedintele Consiliului Judeţean, Vakar, a spus-o la premierea pe care am făcut-o, vom mări sumele de la 2 miliarde de lei vechi, cât am avut anul ăsta, la 2 miliarde jumate sau 3 miliarde de lei vechi, numai la premiile de olimpiadă. Vom premia anul viitor şi copii cu 10 la Bac şi la evaluarea naţională şi pe profesorii care i-au pregătit şi cred că vor mai fi şi alte acţiuni care vor fi finanţate", a spus Cuibus.

Miercuri, 37 de elevi premiaţi la concursurile internaţionale, profesori şi directori de şcoală s-au aflat la Bucureşti pentru a participa la o festivitate specială de premiere ţinută la Palatul Parlamentului. Transportul, cazarea şi masa pentru această excursie a fost asigurată de ISJ.

„37 de persoane sunt acum la Bucureşti la festivitatea de premiere care este la Palatul Parlamentului. Vor primi premii foarte frumoase. După părerea mea este o recompensă a muncii lor. Nu au făcut-o pentru asta, au făcut-o pentru ei, pentru viitorul lor şi cred că toţi vor ajunge foarte bine, iar faptul că noi am încercat să-i premiem şi cu Consiliul Judeţean şi cu primăria pe toţi cei cu rezultate foarte bune, faptul că se premiază cu sume, zic eu, rezonabile este un lucru excelent, având în vedere că premiul întâi internaţional ajunge undeva la 120 de milioane vechi, apoi 90 de milioane, deci sume de la 40 la 120 de milioane vechi normal", a mai spus şeful ISJ.

Anul viitor se anunţă unul plin pentru calendarul ISJ, întrucât olimpiadele internaţionale de limba maghiară şi franceză se vor ţine anul viitor la Cluj-Napoca. Cea de franceză, organizată de Ambasada Franţei şi Centrul Cultural Francez, se va ţine pentru prima dată la Cluj în luna mai şi vor participa elevi din 10 ţări. Pe lângă asta, Clujul va găzdui, în 2015, olimpiadele naţionale de geografie, mecanică, învăţământ special.

Comenteaza