Prima generaţie care intră la liceu pe sistem COVID-19. Astăzi are loc repartizarea computerizată
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Iul 2020, 08:02
- Educaţie
- Ascultă știrea
Repartizarea computerizată la liceu va avea loc vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.
Un procent de 76,20% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Astfel, dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat.
Clujul a avut și în acest an cea mai mare rată de promovabilitate din România, iar 55 de elevi din municipiu au luat nota 10 la examenul național de Evaluare.
La sesiunea din această vară, elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională au studiat la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Emil Racoviță” (9 elevi), Școala Gimnazială „Ioan Bob” (9 elevi), Liceul Teoretic „Avram Iancu” (8 elevi), Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (7 elevi), Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (5 elevi), Școala Gimnazială „Ion Creangă” (4 elevi), Seminarul Teologic Ortodox (3 elevi), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (2 elevi), Școala Gimnazială „Horea” (2 elevi), Colegiul Național „Gheorghe Șincai” (1 elev), Liceul Teoretic „Elf” (1 elev), Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (1 elev), Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” (1 elev), Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” (1 elev), Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” (1 elev).
Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.
În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.