Proiect: Elevii olimpici sau premiați la competițiile internaționale, admiși la liceu fără examen

Proiect: Elevii olimpici sau premiați la competițiile internaționale, admiși la liceu fără examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că urmează să fie inițiată o ordonanță de urgență prin care elevii olimpici să să înscrie la liceu, fără să mai susțină examenul de Evaluare Națională.

„Al treilea lucru pe care-l facem, este vorba de susținerea parcursului educațional al tuturor elevilor care demonstrează performanță cu ocazia olimpiadelor școlare. În acest sens, avem de gând să inițiem o ordonanță de urgență prin care cei care au performanță la olimpiade să poată avea acces în învățământul liceal fără examen de admitere, în clase cu profil corespondent profilului olimpiadei”, a spus Sorin Cîmpeanu, miercuri seara la B1TV.

Lista privind corespondența între olimpiada sau competiția internațională și filiera/profilul/specializarea la care se va putea face înscrierea va fi aprobată anual, potrivit Edupedu.ro.

„Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, prevăzuți la alin (2), vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea corespondentă specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. Lista privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/specializarea la care se face înscrierea este aprobată anual prin ordin al ministrului educației”, prevede documentul.

Procedura de înscriere prevăzută va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, conform sursei citate anterior.

Comenteaza