Reguli STRICTE pentru elevii care se întorc la școală. Vor fi obligați să poarte mască

Reguli STRICTE pentru elevii care se întorc la școală. Vor fi obligați să poarte mască

Ministrul Educației a precizat că a fost pregătit un set de măsuri pentru întoarcerea elevilor la școală. 

Elevii vor sta câte doi în bancă, spune Sorin Cîmpeanu.  „Portul măştii este esenţial, incomparabil mai important decât câţiva centimetri în plus sau în minus la distanţa dintre elevi”, a declarat ministrul Educației.

Întrebat dacă acest lucru nu înseamnă că autorităţile s-au hazardat când au folosit panourile de plexiglas, Cîmpeanu a spus că „s-a hazardat o lume întreagă”, dar între timp toţi au aflat că panourile au fost inutile.

„Nu vreau să iau apărarea nimănui, dar în Italia am văzut cum tăiau băncile, cum montau panourile de plexiglas, ca mai apoi să se descopere că atâta timp cât nu există o instalaţie de climatizare capabilă să extragă din încăpere aerul uzat plin de aerosoli erau inutile acele separatoare, pentru că nu puteai să împiedici aerosolii să treacă pe sub, pe lângă sau peste panou. Sunt multe state care s-au păcălit. A fost o situaţie nouă, au fost încercate soluţii. Acum ştim că nu este o soluţie”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Şcolile se redeschid începând din 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.
 

Comenteaza