Regulile de acces la Evaluarea Națională din acest an. Fără triaj sau termometrizare

Regulile de acces la Evaluarea Națională din acest an. Fără triaj sau termometrizare

Ministerul Educaţiei a publicat un ghid informativ destinat absolvenților claselor a VIII-a, care urmează să susţină examenele de Evaluarea Naţională săptămâna viitoare.

Dacă anul trecut elevii care participau la examenul de Evaluare Națională treceau printr-un triaj la intrarea în școală și erau termometrizați, în acest an se pare că s-a renunțat la aceste măsuri. 

Conform ghidului publicat de Ministerul Educatiei, este de ajuns ca cei care participă la examen să poarte doar masca de protecție și să păstreze distanțarea socială. Acolo unde nu poate fi păstrată distanța de minimum 1 metru, se recomandă a se pastra “distanța maximă posibilă”. 

La intrare, unitățile de învățământ care sunt centre de examen vor fi obligate să le asigure candidaților măști de protecție și să le pună la dispoziție dezinfectanți.

Accesul candidaţilor va fi permis începând cu ora 8,00 până la ora 8,30 şi examenul va începe la ora 9,00, relatează Agerpres.

Începând cu ora 9,00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Candidaţii vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute şi asistenţii vor verifica datele înscrise de aceştia şi vor secretiza caseta.

La probele scrise candidaţii vor primi subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul, iar broşura se va preda la finalul probei, întrucât conţine subiectele şi rezolvările acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor.

Totodată, pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. 

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare/carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială.

Potrivit ghidului dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia. Ghidul poate fi consultat integral AICI.

Comenteaza