Rezultate mai bune la învăţătură pentru cei 150 de copii din centrele FRCCF

Rezultate mai bune la învăţătură pentru cei 150 de copii din centrele FRCCF
150 de copii au terminat anul şcolar cu rezultate mai bune la învăţătură, ca urmare a activităţilor educative desfăşurate de echipele multidisciplinare în cadrul unui proiect european.

Numit "Educaţia de calitate este pentru toţi!", acesta a fost implementat în patru centre de zi din Cluj şi Bihor de către Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) şi a dus la promovarea anului şcolar de către 66% din elevii înscrişi. 

Din cei 45 de copii înscrişi la centrul EveryChild din Cluj-Napoca 22 au obţinut note mai bune şi au promovat anul şcolar. Printre ei se numără şi un repetent de anul trecut, care a promovat fără nicio corigenţă.

O situaţie similară se întâlneşte la centrul de zi din Câmpia Turzii, unde din 45 de elevi 28 au terminat clasa cu rezultate şcolare îmbunătăţite. "Şi aici se repetă situaţia fericită în care un repetent de anul trecut a promovat integralist anul şcolar. Acestuia i se alătură un alt repetent, care, la finalul acestui an, are o singură corigenţă", susţin membrii FRCCF.

La centrul de zi din Viişoara, frecventat de 30 de copii, 24 şi-au îmbunătăţit performanţele şcolare şi au promovat clasa, printre ei numărându-se şi trei elevi care deşi anul trecut au fost repetenţi, în acest an au promovat fără nicio corigenţă.

Totodată, la centrul "Prietenia" din localitatea Popeşti, judeţul Bihor, din cei 30 de elevi, doar şapte sunt corigenţi la finalul anului şi niciunul repetent. Proiectul "Educaţia de calitate este pentru toţi" este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, valoarea grantului fiind de 249.975 de euro.

Comenteaza