S-a aprobat! Elevii și studenții primesc, și anul acesta, ajutorul de 200 de euro pentru un calculator

S-a aprobat! Elevii și studenții primesc, și anul acesta, ajutorul de 200 de euro pentru un calculator

Guvernul a aprobat și pentru 2023 ajutorul de 200 de euro pentru elevii și studenții până în 26 de ani care vor să își cumpere calculatoare.

Elevii și studenții până în 26 de ani din învățământul de stat și particular acreditat, care au venitul brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei, pot primi 200 de euro pentru a-și achiziționa calculatoare. 

Pentru anul 2022, aproape 2.000 de elevi au fost selectați de Ministerul Educației pentru a primi banii, bugetul alocat pentru acest an fiind de 1,7 milioane de lei. 

Conform Edupedu.ro, potrivit Hotărârii nr. 1.294 din 13 august 2004, pentru a obține ajutorul financiar, beneficiarii vor completa o cerere-tip pe care o depun la unitatea/instituția de învățământ la care este înscris elevul/studentul. Această cerere va fi completată de studentul care solicită acest ajutor ori, în cazul elevilor, de un părinte. Cererea-tip va fi însoțită de mai multe documente.

Vezi AICI documentele necesare pentru obținerea ajutorului de 200 de euro și modelul de cerere.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza