Profesorii care fac meditații pe bani cu elevii de la clasă ar putea fi scoși de la catedră. Riscă chiar și închisoarea

Profesorii care fac meditații pe bani cu elevii de la clasă ar putea fi scoși de la catedră. Riscă chiar și închisoarea

Acordarea de meditații contra cost elevilor de la propria clasă constituie abatere disciplinară, iar profesorilor în cauză li se pot aplica mai multe sancțiuni.

Profesorii au obligația ca până la data de 31 decembrie a fiecărui an să completeze o declarație conform căreia nu fac meditații cu elevii de la clasă, potrivit unui ordin publicat pe 19 ianuarie, în Monitorul Oficial. 

Activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară și se pot aplica mai multe sancțiuni, de la avertisment scris pâna la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, conform legii învățământului preuniversitar. Potrivit metodologiei de mobilitate, profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, scrie edupedu.ro.

Profesorii declară în scris că nu fac meditații contracost cu elevii de clasă, pe propria răspundere, sub sancțiunile prevăzute de Codul penal, iar falsul în declarații se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Comenteaza