Săptămâna Protecției Civile. Ateliere de prim-ajutor, în cinci licee din Cluj

Săptămâna Protecției Civile. Ateliere de prim-ajutor, în cinci licee din Cluj
| Foto: arhivă

În aceste zile, cu ocazia Săptămânii Protecției Civile, reprezentanții ISU vor organiza ateliere de prim-ajutor în câteva licee din Cluj-Napoca și din județ.

În acest an, pe 28 februarie se împlinesc 90 de ani de Protecție Civilă în România. Acest termen cuprinde atât măsuri preventive menite să reducă impactul situațiilor de urgență sau al dezastrelor viitoare, cât și ajutorul acordat populațiilor afectate în urma unei calamități.

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Cluj, precum și alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, organizează o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. 

Luni a avut loc la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca un atelier de prim-ajutor. Acțiuni teoretice și practice de instruire vor avea loc în zilele următoare și la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda.

De asemenea, în paralel a fost reluată Campania Națională de Informare Preventivă „Nu Tremur la Cutremur”, în care sunt distribuite materiale informative prin intermediul inspectorilor ISU Cluj, precum și cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Cele din urmă desfășoară, în acest context, mai multe exerciții pe raza localităților Bonțida, Izvorul Crișului, Mihai Viteazu, Câmpia Turzii sau Gherla.

Porțile subunităților ISU Cluj sunt deschise în această săptămână pentru cei care vor să vadă tehnica de intervenție.

Cei intersați de modul în care pot preveni situațiile de urgență pot afla mai multe pe platforma www.fiipregatit.ro, precum și pe aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza