Se vinde sediul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” din Cluj. Fără studenți noi anul acesta!

Se vinde sediul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” din Cluj. Fără studenți noi anul acesta!

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” (UCDC) a scos la vânzare sediul Facultății de Drept din Cluj-Napoca pentru suma de 2 milioane de euro.

De asemenea, instituția nu a mai organizat concursuri de admitere pentru anul universitar 2022-2023 și aproape că a dublat taxele de școlarizare pentru studenții înscriși la programele de studii de licență și de masterat. 

Într-o declarație dată Edupedu.ro, Marinella Turdean, prorectorul instituției de învățământ, a spus că s-a renunțat la examenul de admitere pe fondul crizei economice, dar și din cauza numărului redus de absolvenți de liceu.

”Este prima dată când la Universitatea noastră nu se organizează concurs de admitere la niciun program de studiu. În legătură cu motivele care au stat la baza acestei Hotărâri a Senatului, în primul rând, vă subliniez următorul context: după cum se știe, anul 2022 este anul în care s-au prezentat la examenul de bacalaureat cei mai puțini absolvenți de liceu din ultimele trei decenii, respectiv 120.000 de candidați dintre care au promovat examenul 89.054. În condițiile în care cele 53 de universități de stat civile și militare au scos la concursul de admitere peste 150.000 de locuri, dintre care bugetate, 61.500, teoretic nu ar mai fi rămas niciun candidat pentru admitere în cadrul celor 30 de instituții de învățământ particular”, a declarat Marinella Turdean. 

Comenteaza