Foto Șefa ISJ Cluj și directori de școală din satele Clujului, în Tenerife la un curs de formare profesională
- Scris de Ziua de Cluj
- 09 Aug 2022, 14:36
- Educaţie
- Ascultă știrea
Marinela Marc, inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Cluj a plecat la un curs de formare profesională în Tenerife.
"De azi particip timp de o săptămână la un curs de formare în Tenerife, având ca temă predarea digitală. Este un curs în cadrul unui proiect Erasmus + accesat de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pentru școli din mediul rural, prin intermediul căruia vor fi formate, în prima etapă, cadre didactice cu funcții de conducere în învățământ, în a doua etapă cadre didactice, iar apoi alte cadre didactice și elevi din școlile implicate în proiect. Mă bucur de această experiență, alături de directorii școlilor de la Așchileu, Beliș, Țaga, Ceanu Mare și Florești, împreună cu directori de școli din Italia, Polonia, Slovacia, cu convingerea că ceea ce vom învăța aici va fi de folos comunităților noastre în perioada următoare", a scris aceasta pe Facebook.
Aminim că, municipiul Cluj-Napoca investește și susține educația, prin dezvoltarea continuă a infrastructurii și promovarea învățământului de înaltă calitate. În rețeaua școlară a orașului sunt 76 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr 4251 cadre didactice. Primăria Cluj-Napoca va acordara vouchere educaționale destinate cadrelor didactice clujene, pentru participarea la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale.
Obiectivele finanțării perfecționării competențelor digitale sunt următoarele:
- Perfecționarea competențelor digitale prin utilizarea surselor și resurselor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca;
- Identificarea, evaluarea și selectarea resurselor digitale pentru predare, învățare și evaluare;
- Crearea și utilizarea de noi resurse educaționale digitale;
- Planificarea și utilizarea dispozitivelor și a resurselor digitale în procesul de predare, astfel încât să se îmbunătățească eficiența intervențiilor didactice;
- Utilizarea tehnologiilor digitale pentru implicarea în colaborări cu rol educațional a cadrelor didactice, prin împărtășirea de cunoștințe și experiență a practicilor pedagogice.
- Îmbunătățirea comunicării între cadrele didactice și beneficiarii procesului educațional.
Suportarea cheltuielilor de la bugetul local pentru cursurile de perfecționare, acreditate de către Ministerul Educației Naționale, se va realiza conform următoarei grile:
- modul de curs între 30 și 59 de ore, în limita a 120 lei;
- modul curs între 60 și 89 de ore, în limita a 315 lei;
- modul curs de minim 90 de ore, în limita a 500 lei;
Acest proiect a fost propus de către USR și a fost elaborat și fundamentat de către Primăria Cluj-Napoca.