Sindicatele din învățământ strâng semnături de la profesori pentru grevă generală în mai

Sindicatele din învățământ strâng semnături de la profesori pentru grevă generală în mai

Profesorii și angajații în învățământ au primit marți, de la sindicatele la care sunt afiliați, un document de centralizare a acordurilor pentru declanșarea grevei generale în data de 22 mai 2023.

În documentul obținut Edupedu.ro, sindicatele enumeră motivele pentru care solicită semnăturile profesorilor. Greva ar urma să fie declanșată în data de 22 mai, chiar înainte de evaluările de la clasele a VI-a și cu nicio lună înaintea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Documentul are antetul tuturor federațiilor sindicale din domeniu: FSE „Spiru Haret”, FSLI și Federația „Alma Mater”, scrie Edupedu.ro.

Conform legii dialogului social, „pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu al angajatului/ lucrătorului, după caz, se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate”.

Sindicatele enumeră motivele pentru care solicită semnăturile salariaților, membri în structurile teritoriale. Solicitările sunt aceleași enumerate la protestele de stradă de săptămânile trecute - probleme legate de salarizare, de acordarea sporurilor, dar și solicitări privind investițiile în învățământ (detalii AICI).

Comenteaza