Specializări noi la UBB Cluj din toamnă/ Peste 27.800 de locuri vor fi scoase la concurs în acest an

Specializări noi la UBB Cluj din toamnă/ Peste 27.800 de locuri vor fi scoase la concurs în acest an

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca anunţă că oferă viitorilor studenţi noi specializări la nivel de licenţă şi master pentru anul universitar 2024-2025.

"Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) le va oferi viitorilor studenţi specializări noi atât la licenţă, cât şi la nivelul studiilor de master. Astfel, UBB propune patru specializări noi la nivel licenţă: Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba engleză - la Facultatea de Matematică şi Informatică; Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba maghiară - la Facultatea de Matematică şi Informatică; Inteligenţă artificială, 3 ani, cu predare în limba engleză - la Facultatea de Matematică şi Informatică; Servicii şi politici de sănătate publică, 3 ani, cu frecvenţă, în limba română - la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării", arată UBB într-un comunicat trimis presei.

De asemenea, la nivel master, candidaţii vor avea la dispoziţie tot patru programe noi de studiu, astfel: Studii şi cercetări est-asiatice/East Asian Studies and Research - 2 ani, cu frecvenţă, în limbile română, chineză, coreeană, japoneză - la Facultatea de Litere; Health Economics - 2 ani, cu frecvenţă, în limba engleză - la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor; Management bazat pe date - 2 ani, cu frecvenţă, în limba maghiară - la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor; Securitate globală şi politicile privind drepturile omului/ Global security and human rights policies - 2 ani, cu frecvenţă - în limba engleză - la Facultatea de Istorie şi Filosofie, arată sursa citată.

Peste 27.800 de locuri pentru admiterea de vară

UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2024-2025, un număr de 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu care vor să se înscrie la facultate, 9.977 de locuri în regim cu taxă şi 2.300 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 35 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 169 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 25 se alocă pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, în timp ce alte 201 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2024-2025, un număr de 3.583 de locuri la buget şi 6.024 de locuri la taxă. Un număr de 238 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic, 25 locuri sunt alocate pentru candidaţii cu dizabilităţi, iar 25 locuri sunt alocate pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială. De asemenea, 83 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor ţării

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 15 şi 31 iulie. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Comenteaza