Medicinist în Cluj-Napoca: ”La finalul celor 6 ani, devii om. O să rămân aici, în spitalele din România”

Medicinist în Cluj-Napoca: ”La finalul celor 6 ani, devii om. O să rămân aici, în spitalele din România”
| Foto: UMF Cluj Facebook

Miruna, o tânără din Sebeș care a fost admisă anul trecut la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, specializarea medicină generală, mărturisește cum s-a adaptat la viața de student în Cluj-Napoca. 

Încă din clasa a VIII-a s-a hotărât ce vreaa să devină „când va fi mare”: medic. De ce medicină? ”Mereu mi-am dorit să ajut oamenii, să îi fac să se simtă bine. (...) meseria de medic presupune eforturi, sacrificii, perseverență și multe alte atribuții, însă la finalul celor 6 ani, (...) devii om în adevăratul sens al cuvântului”, a mărturisit Miruna pentru ziarulunirea.ro

De ce medicina la Cluj?

”În primul rând, fiindcă sunt aproape de casă, la aproximativ 2 ore de mers cu mașina. În al doilea rând, deoarece, așa cum probabil știm cu toții, Cluj-Napoca este al doilea centru universitar din România și dispune de o multitudine de oportunități pentru tineri, de la facultăți cu zeci de profiluri de interes pentru studenți, până la job-uri part time, evenimente și concerte.

Universitatea de Medicină din Cluj dispune de echipamente și tehnologii destul de performante, iar profesorii își dau tot interesul în formarea noastră ca medici de excepție.

La începutul anului universitar, proaspăt mutată fiind în Cluj, totul mi se părea atât de străin și de nou. Colegi noi, profesori noi, materii noi, anturaj nou, nimic nu mai semăna cu ceea ce fusese înainte. Chiar și camera de cămin mi se părea atât de întunecoasă și de neprimitoare, încât îmi provoca o intensă stare de angoasă și nu după mult timp m-am mutat în altă cameră mai luminoasă și cu o atmosferă mult mai primitoare din partea colegelor. (...)

În timp, concurența a început să se resimtă tot mai mult și atunci am înțeles cu adevărat că „spiritul de turmă” pe care toți l-am urmat în liceu acum se anulează, fiecare muncind cu propriile forțe și minți pentru atingerea țelului nostru comun în viață. Fiind doar în anul 1, pot spune că o mare parte din „viața de student” am alocat-o acomodării de la început și găsirii unui stil de învățat eficient. 

Îmi place mult la această facultate faptul că profesorii, atât cei de la cursuri, cât și cei de la lucrările practice sunt foarte implicați și vizibil interesați de formarea noastră profesională. (...) După ce termin cei 6 ani de Medicină și rezidențiatul, cu siguranță o să rămân aici, spitalele private și clinicile particulare din România”, declară studenta din Cluj-Napoca de la UMF. 

Citește mai mult AICI despre experiența tinerei mediciniste din Cluj-Napoca. 

Comenteaza