Termini clasa a VIII-a și vrei o carieră în Armată? A început admiterea la colegiile militare. Sunt sute de locuri disponibile

Termini clasa a VIII-a și vrei o carieră în Armată? A început admiterea la colegiile militare. Sunt sute de locuri disponibile
| Foto: Facebook/Recrutare MApN

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie până la data de 24 martie pentru admiterea la unul din cele cinci colegii militare naționale.

Înscrierile pentru admiterea la colegiile militare naționale se fac până la data de 24 martie 2023, se anunță pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”.

Criterii specifice de recrutare:

  • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Calendar admitere:

Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore).

Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023

Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023

Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023

Data prezentării candidaților la CNM unde au au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023

5 colegii naționale militare și 816 locuri:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (168 de locuri);

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia (168);

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (168);

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (168);

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța (144).

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, se precizează în postare.

Înscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, împreună cu unul dintre părinți (sau cu tutorele), la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile AICI.

Mai multe informații despre recrutare, selecție și admitere găsiți aici: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php

Comenteaza