Testele de salivă, tot blocate. Când ar putea ajunge un nou lot în şcoli

Testele de salivă, tot blocate. Când ar putea ajunge un nou lot în şcoli

Întrebat când ar urma să ajungă testele în şcoli, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că îi "place să creadă" că "peste maxim două săptămâni".

Sorin Cîmpeanu afirmă că, dacă nu se clarifică situaţia licitaţiei pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli, s-ar putea trece la achiziţia celor din lotul al doilea și susţine că în "două săptămâni maxim" acestea ar putea ajunge în școli.

"Eu cred că testarea este necesară în şcoli şi teste vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul I, cu contestaţiile care dintr-una s-au transformat în trei, sigur se va rezolva cu achiziţia pentru lotul 2 şi vor fi teste în şcoli. (...) E important să fie aceste teste. 236 de cazuri confirmate prin teste PCR am avut prin utilizarea a 1,5 milioane de teste săptămâna trecută. Înseamnă mult faţă de 111 cazuri doar confirmate din 13 milioane (...) Înseamnă că elevii, părinţii s-au obişnuit mai mult decât erau cu utilizarea acestor teste".

Întrebat când ar putea apărea testele din lotul II, Cîmpeanu a răspuns: "Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim, peste o săptămână, nici vorbă de o lună"", a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.

Comenteaza