Tichetele educaționale de 500 de lei. Cererile pot fi depuse până pe 26 noiembrie/ Cum arată formularul care trebuie completat

Tichetele educaționale de 500 de lei. Cererile pot fi depuse până pe 26 noiembrie/ Cum arată formularul care trebuie completat
| Foto: Arhiva

Părinții pot depune în școli cererile pentru tichetele educaționale de 500 de lei până pe 26 noiembrie, termenul fiind prelungit cu o lună.

Anunțul a fost făcut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

"Astăzi s-a aprobat prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru tichete educaționale până în 26 noiembrie 2023, astfel încât să existe timpul necesar pentru ca toți părinții să poată depune cererile de sprijin care au la bază ordonanța nr. 83 din 20023, adoptată recent de Guvern.

Este vorba concret despre acea primă de 500 lei per copil pentru achiziții de rechizite sau alte materiale, care vor ajuta copiii să își continue în condiții cât mai bune procesul educațional", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

410.000 de copii din medii defavorizate, de nivel preșcolar, primar și gimnazial ar urma să primească, în acest an școlar, aceste carduri.

Cine poate beneficia de carduri

Conform OUG, vor putea beneficia de aceste măsuri de sprijin educațional:

  • copiii din învățământul de stat preșcolar care îndeplinesc condițiile pentru obținerea sprijinului educațional acordat copiilor din familie defavorizate, conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare
  • elevii din ciclul primar și gimnazial înscriși în unități de învățământ de stat, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul național de rechizite școlare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite școlare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 126/2002,
  • copiii care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Unitățile de învățământ informează părinții sau părintele singur/reprezentantul legal sau reprezentanții legali cu privire la condițiile de eligibilitate pentru acordarea tichetelor sociale.

Mai departe, pentru verificarea eligibilității și a veniturilor, se vor utiliza date din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și se va folosi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru transmiterea datelor așa încât să rezulte o listă inițială și, ulterior, una finală de beneficiari, conform precizărilor din Ordonanță.

Model cerere tichete sociale:

Tichetele educaționale de 500 de lei. Cererile pot fi depuse până pe 26 noiembrie/ Formularul care trebuie completat

Tichetele educaționale de 500 de lei. Cererile pot fi depuse până pe 26 noiembrie/ Formularul care trebuie completat

Comenteaza