Trișori la BAC în mai multe județe din țară. Subiectele, online în timpul examenului

Trișori la BAC în mai multe județe din țară. Subiectele, online în timpul examenului

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a existat o tentativă de fraudare la examenul de Bacalaureat în şcoli din cinci judeţe, unde elevii au încercat să trişeze la proba de profil.

Cîmpeanu a declarat că au fost identificaţi candidaţii care au fraudat la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, aceştia fiind eliminaţi din examen, şi că se vor face verificări.

Conform presei centrale, mai mulţi elevi ar fi fost eliminaţi pentru "fraudă" din examenul de Bacalaureat după ce "ar fi copiat rezolvările subiectelor" de pe Facebook. Ar fi vorba despre licee din Brăila, Braşov, Târgu Jiu şi Craiova.

"Este vorba despre o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă, elevii care nu au înţeles că nu au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminaţi din examen şi două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. (...) Se fac verificări atât cât se pot face verificări într-o şcoală, într-o şcoală în care nu există terminale de verificare, spre exemplu, cum există în aeroport. (...) Am spus - candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă, ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen iar personalul de supraveghere vom vedea în ce măsură ar fi putut să prevină apariţia acestor situaţii, dacă ar fi putut să prevină şi nu au făcut-o, atunci cu siguranţă şi aceştia vor fi sancţionaţi", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, conform Agerpres.

Fără incidente la Cluj

La Cluj s-au prezentat la proba de miercuri 478 de candidați, iar, potrivit IȘJ Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la alegere a profilului și a specializării– proba E.d). vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 18 august 2021, la ora 15:00.

Joi, 19 august 2021, se va desfășura ultima probă scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va derula în perioada 23-31 august 2021. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil, din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit normelor metodologice în vigoare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2021 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-3 septembrie 2021), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie 2021.

loading...
Comenteaza