UBB pierde o serie de specializări: Vezi care sunt acestea

UBB pierde o serie de specializări: Vezi care sunt acestea
Patru universităţi particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universităţi vor fi monitorizate şi 135 specializări/programe de studiu vor fi desfiinţate, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului. În Cluj 17 specializări de la două universităţi vor fi scoase.

Cu cele 135 specializări/programe de studii care urmează să fie lichidate în noul an universitar, numărul total al acestora se va ridica la 321, incluzând şi specializările/programele de studii lichidate în ultimul an universitar.

De la Universitatea de Babeş-Bolyai vor fi scoase 13 specializări: Facultatea de Fizică - Fizica mediului şi Inginerie medicală,Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică - Chimia şi ingineria substanţelor organice, petrochimie şi carbochimie (în limba germană), Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice şi nanomateriale (în limba engleză), Facultatea de Istorie şi Filosofie - Filosofie (în limba germană) şi Istorie (în limba germană), Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei ,- Pedagogie (în limba maghiară), Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor - Economia comerţului, turismului şi serviciilor (în limba maghiară), Economia comerţului, turismului şi serviciilor ID (în limba maghiară), Economia firmei (la Sfântu Gheorghe), Economie şi afaceri internaţionale (în limba germană), Economie şi afaceri internaţionale ID (în limba germană), Finanţe şi bănci ID (în limba maghiară) şi Marketing ID (în limba maghiară).

De la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară USAMV din Cluj-Napoca se vor scoate 4 specializări: Facultatea de Agricultură - Agricultură (Viterbo - Italia), Facultatea de Horticultură - ,Horticultură (Viterbo - Italia), Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii - Zootehnie (Viterbo - Italia), toate fiind organizate sub formă de învăţământ la distanţă (ID), şi Facultatea de Medicină Veterinară - specilizarea Controlul şi securitatea produselor alimentare.

Comenteaza