Garda de Onoare a defilat în centrul Clujului, de Ziua Armatei GALERIE FOTO / VIDEO

Garda de Onoare a defilat în centrul Clujului, de Ziua Armatei GALERIE FOTO / VIDEO
Ziua Armatei a fost sărbătorită astăzi la Cluj cu depuneri de coroane şi cu defilarea gărzii de onoare, la Monumentul Ostaşului Român din centrul oraşului.

A fost nevoie de poliţişti în intersecţiile din centrul oraşului, care să dirijeze circulaţia îngreunată de asistenţa la eveniment.

Ziua Armatei Române este sărbătorită la Cluj prin manifestări organizate de către Divizia 4 Infanterie „Gemina", de astăzi până în 28 octombrie. În weekend militarii fac demonstraţii în parcarea Iulius Mall din Gheorgheni, iar pasionaţii de echipamente şi tehnici militare vor putea experimenta atmosfera fronturilor de luptă, prin intermediul redutei la scală redusă găzduită de mall.

În weekend, în parcarea complexului comercial vor fi organizate expoziţii cu tehnici militare, ce vor include autovehicule, blindate, autospeciale de geniu, instalaţii de rachete, echipamente de transmisiuni, alpinism şi paraşutare, dar şi alte echipamente din arsenalul de luptă. Sunt programate şi exerciţii de mânuire a armamentului iar în cadrul manifestărilor este inclusă şi o expoziţie de fotografii cu militari în acţiune în misiuni naţionale şi internaţionale, precum şi un colţ amenajat pentru fotografiere tematică şi face-painting, totul pe muzica militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina".

25 octombrie este considerată Ziua Armatei Române după ce, în anul 1944, Armatele 1 şi a 4-a române au alungat forţele inamice din oraşele Carei şi Satu Mare, dincolo de graniţa cu Ungaria.

 

UPDATE: Ziua Armatei Române a fost marcată și în Dej. După ceremonialul militar-religios desfășurat la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor, manifestările s-au mutat în Piața Bobâlna, unde a luat cuvântul generalul de brigadă, Ioan Mureșan, comandantul Garnizoanei Dej. A urmat apoi un spectacol cultural-artistic și defilarea Gărzii de Onoare. Deseară, de la ora 18:45, tot în centrul orașului Dej va avea loc retragerea cu torțe. Astfel de manifestări au avut loc și în municipiul Gherla.

 

 

 

Etichete
Comenteaza