Doi elevi medaliaţi la ştiinţele pământului şi box, premiaţi de Consiliul Judeţean

Doi elevi medaliaţi la ştiinţele pământului şi box, premiaţi de Consiliul Judeţean
Doi elevi din Cluj au fost premiaţi astăzi cu sume substanţiale de către Consiliul Judeţean, după ce au câştigat concursuri internaţionale.

Este vorba de Ioana Mera şi Andrei Moldovanu, a căror premiere a fost decisă de Consiliul Judeţean în şedinţa din 31 octombrie. Andrei Moldovanu este medaliat cu argint la International Earth Science Olympiad - IESO iar Lavinia Mera a obţinut rezultate bune la campionatele naţionale, europene şi mondiale de box. Cei doi au primit sume de 2.500, respectiv 2.000 de lei.

Andrei Moldovanu este elev la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca şi a făcut parte din lotul naţional al României ce a participat în perioada 8-13 octombrie 2012 în Olavarria, Argentina, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), unde a obţinut medalia de argint. Competiţia, care a constat în două probe - una teoretică şi cealaltă practică, a fost una acerbă, având în vedere că la ediţia din acest an au participat peste 70 de elevi de excepţie din 18 ţări.

Elevii români au obţinut în total patru medalii, două de argint şi două de bronz.

În privinţa Ioanei Lavinia Mera, elevă a Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, aceasta a deprins tainele boxului în Irlanda şi s-a perfecţionat în ţară la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca - Secţia de Box, sub îndrumarea antrenorului Sever Ban. În 2010 a câştigat galele de box organizate la Cluj-Napoca, Zalău, Bistriţa, Baia-Mare, Sibiu, adjudecându-şi finala pe ţară şi devenind campioană la categoria 50 kg. Tot în 2010 a câştigat şi Cupa României pe care, ulterior, şi-a adjudecat-o şi în anul 2011. Tot în 2011 a devenit campioana ţării la categoria 54 de kg, a obţinut aurul european în Rusia iar la mondialele din Turcia s-a clasat pe locul trei, aducând în ţară medalia de bronz. Ioana Lavinia Mera va rămâne astfel în istorie ca fiind prima pugilistă din Cluj care a participat la o ediţia a Campionatelor Mondiale de Box. Urmare a performanţelor obţinute în anul 2011 Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Cluj a declarat-o „Sportiva lunii aprilie 2011".

Etichete
Comenteaza