Cum se scurg informaţiile din Consiliul Judeţean

Cum se scurg informaţiile  din Consiliul Judeţean
Fostul director al RAADPP, Mircea Avram, spune că va acţiona în instanţă Consiliul Judeţean pentru că a făcut public un raport de audit, înainte ca acesta să se finalizeze. Preşedintele Horea Uioreanu neagă că ar avea vreo implicare, la fel şi vicepreşedintele Ioan Oleleu.

Mai multe pagini dintr-un audit nefinalizat, comandat de Consiliul Judeţean la nivelul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), au fost transmise presei de pe o adresă de email neasumată. Atât preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu cât şi vicepreşedintele Ioan Oleleu neagă că ar avea vreo legătură cu această scurgere de informaţii, deşi documentele au fost copiate din raportul oficial al comisiei de audit. Conform datelor care au parvenit presei, fostul şef al RAADPP, Mircea Avram, directorul adjunct şi cel economic ar fi beneficiat de salarii mult mai mari decât le permitea legea. Avram spune că acest raport a fost dat publicităţii înainte de vreme pentru ca actualii membri USL să-şi poată face imagine în campanie electorală.

Nu este pentru prima oară când un raport de audit comandat de Consiliul Judeţean este dat publicităţii înainte ca acesta să fie finalizat, conform procedurii legale. S-a întâmplat şi în cazul societăţii Clujana, când s-a reclamat faptul că fostul director al fabricii, Radu Ţărmure, şi-a însuşit o sumă de peste 200.000 de lei din casieriile societăţii, bani pe care ulterior nu a mai fost capabil să-i înapoieze. Ulterior, după ce raportul a fost finalizat şi transmis oficial publicităţii, s-a constat că, de fapt, suma invocată iniţial de noii lideri ai administraţiei judeţene fusese recuperată de la Ţărmure şi că acestuia îi erau şi îi sunt imputate doar penalităţile.
În prezent, controlul Serviciului de Aduit al Consiliului Judeţean efectuat la nivelul RAADPP lansează un nou scandal. Fostul director al regiei, Mircea Avram este acuzat că a beneficiat, în intervalul 2010 -2011, de salarii cu mult mai mari decât cele prevăzute de lege. Mai mult, se arată că de salarii necuvenite au beneficiat şi directorul adjunct şi directorul economic din cadrul RAADPP. Aceste informaţii sunt detaliate pe mai multe pagini care au fost extrase din raportul oficial de audit şi trimise presei de pe o adresă de email neasumată.

Fostul director al RAADPP, Mirce Avram (schimbat recent din funcţie) susţine că era la curent cu acest audit, dar că el nu a fost parcurs până la capăt şi că motivul pentru care a fost dat publicităţii înainte de vreme ar avea legătură cu această campanie electorală. „Deocamdată vorbim de un proiect de audit. Atât eu cât şi fostul director adjunct şi cel economic trebuie să venim cu un punct de vedere. De abia ducă ce ne exprimăm poziţia se face o nouă evaluare, urmând ca, în final, raportul de audit să fie încheiat şi prezentat Consiliului Judeţean. Cineva a avut, însă, interes să ofere aceste pagini din raport presei, pentru că suntem în campanie electorală", a explicat Avram. Acesta a ameninţat că va acţiona în instanţă Consiliul Judeţean.

„În ce mă priveşte, am respectat legea. Nu am încasat nimic mai mult decât mi se cuvenea. Ce nu se spune în presă este faptul că mie îmi expira mandatul de abia în februarie, 2013. În mod normal al fi trebuit să rămân în funcţie şi să fiu remunerat până la acel moment. Dar am fost schimbat şi nu m-am plâns pentru că am considerat că nu are rost să rămân să lucrez în stres cu oameni care nu mă mai doresc în această funcţie. Acum însă m-am răzgândit şi îi voi acţiona în instanţă pe reprezentanţii Consiliului Judeţean. Pe de-o parte pentru că au dat publicităţii un raport de audit care nu a fost încheiat, iar pe de altă parte pentru că m-au schimbat din funcţie înainte să-mi expire mandatul", a spus Avram.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a afirmat că nu este la curent cu această scurgere de infromaţii şi că va declanşa o anchetă la nivelul Consiliului Judeţean. „Nu ştiu cum au putut să iasă aceste copii din Consiliul Judeţean, atâta timp cât raportul nu este finalizat. Dar voi declanşa o anchetă. Oricum, pe viitor, tot s-ar fi aflat ceea ce scrie în acest raport, însă deocamdată el nu a fost finalizat şi atunci nu trebuia să apară public", a spus Uioreanu. Aceeaşi reacţie a avut-o şi vicepreşedintele Ioan Oleleu. Acesta a afirmat că nu este în regulă ca directorii din RAADPP au primit sumele de care se vorbeşte în raportul de audit, dar că nu ştie cum de-a fost posibil ca informaţiile să ajungă în presă. Şefa serviciului de Audit din cadrul Consiliului Judeţean, Anca Copaciu a atras atenţia că este anormal ce s-a întâmplat. „Sunt date preliminare care nu ar fi trebuit să ajungă în presă. Nu ştiu cum a fost posibil, pentru că acest proces se defăşoară doar între noi, Consiliul Judeţean şi entitatea auditată", a spus Anca Copaciu.

 

 

Comenteaza