Modrea îşi ia adio definitiv de la şefia Vămii Cluj

Modrea îşi ia adio definitiv de la şefia Vămii Cluj
Alain Modrea şi-a pierdut definitiv funcţia de şef al Vămii Cluj după ce instanţa supremă i-a respins, de curând, recursul făcut la o decizie a instanţei clujene.

Alain Modrea a pierdut defintiv procesul în care solicita instanţei să oblige Autoritatea Naţională a Vămilor să-l repună în funcţia de director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale. Modrea a atacat cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), hotărârea Curţii de Apel Cluj, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, care, în 27 ianuarie 2012 i-a respins cererea de a fi repus în funcţie. La al doilea termen al recursului, în 16 ianuarie, judecătorii bucureşteni i-au respins acţiunea ca fiind nulă, iar decizia este irevocabilă.

În ziua în care a fost arestat, mai exact în 17 martie 2011, Modrea primise de la Autoritatea Naţională a Vămilor numirea în funcţia de director, din care fusese retrogradat anterior în cea de şef de serviciu. Apoi, în aceeaşi zi, ca o ironie a sorţii, Modrea a fost suspendat din funcţie. Cererea depusă la Curtea de Apel, în noiembrie 2011, după ce a ieşit din arest, a fost motivată prin faptul că, deşi este inculpat, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, neexistând la vremea respectivă o sentinţă de condamnare. În 15 octombrie 2012, Modrea a fost condamnat de Tribunalul Cluj la patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită. Atât Modrea, cât şi procurorii DNA au atacat sentinţa la Curtea de Apel Cluj. Apelul se află încă pe rolul instanţei.

Avocatul Tiberiu Ban, care l-a apărat pe Modrea în procesul penal, a declarat că nu poate da mai multe detalii cu privire la acţiunea pe clientul său a formulat-o pentru a fi reinstalat în funcţie. "În prezent lucrează în mediul privat şi din câte am înţeles a vrut să renunţe la procesul în care cerea repunerea în funcţie", a spus avocatul.

 

Etichete
Comenteaza