Demonstraţii spectaculoase ale poliţiştilor dejeni: accidente rutiere, încarceraţi, victime, prim ajutor FOTO/VIDEO

Demonstraţii spectaculoase ale poliţiştilor dejeni: accidente rutiere, încarceraţi, victime, prim ajutor FOTO/VIDEO
Accidente rutiere, încarceraţi, victime, prim ajutor. De asta au avut parte locuitorii municipiului Dej care au asistat astăzi la mai multe simulări organizate în centrul oraşului cu ocazia campaniei naţionale de prevenire a accidentelor rutiere, “Alege Viaţa”.

Evenimentul, care a fost organizat de Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Dej a început prin prezentarea unor materiale cu caracter informativ. S-a continuat cu un seminar cu caracter interactiv pe teme de circulaţie şi o expoziţie de desene având tematică rutieră. Din Centrul Cultural Arta acţiunile s-au mutat în plină stradă.

În centrul oraşului au avut loc mai multe simulări privind producerea unor accidente rutiere. S-a început cu un "pieton care a traversat neregulamentar strada şi a fost lovit de maşină", apoi cu un "accident produs datorită neacordării priorităţii, cu victime încarcerate", iar în final s-a incendiat un autoturism pentru a vedea cum acţionează pompierii. Toate acestea s-au desfăşurat cu sprijinul echipajelor din cadrul ISU Cluj, Grupa de Cruce Roşie a Şcolii "Avram Iancu" Dej şi mai ales a specialiştilor din cadrul Napoca Rally Academy, în frunte cu pilotul Bogdan Marişca. Cele două autoturisme care au fost "sacrificate" de piloţi au fost puse la dispoziţie de o firmă de dezmembrări din oraş.

La final, oamenii care au asistat de pe margine au aplaudat eforturile depuse de cei implicaţi. "Am văzut cum se întâmpla un accident şi am văzut că uneori se poate întâmpla şi să explodeze maşina. Am învăţat că trebuie să fim atenţi când conducem", a explicat un copil de numai 10 ani.

"În cadrul campaniei naţionale de prevenire a accidentelor de circulaţie, <<Alege Viaţa>>, Biroul Rutier Dej în parteneriat cu unităţile de învăţământ de pe raza municipiului au organizat o activitate privind simularea unor accidente de circulaţie pe principalele cauze generatoare de accidente. În prima fază a fost organizată o expunere a acestor motive la Centrul Cultural Arta, urmată de simularea a trei accidente de circulaţie. Urmează ca mâine să avem un concurs pe teme de circulaţie la care, conform estimărilor, vor participa peste 500 de elevi", a declarat comisar şef Florin Moldovan, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Dej.

Concursul "Educaţie Rutieră" se va desfăşura mâine de la ora 13 şi este organizat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din Dej. Premiile din acest an constau în 10 locuri gratuite la şcoala de şoferi pentru obţinerea permisului de conducere categoria B şi 30 de locuri pentru o excursie de 4 zile la Băile Hajduszoboszlo din Ungaria. Câştigătorii vor avea parte de transport gratuit şi cazare la un hotel de 4 stele.

 

Etichete
Comenteaza