Ce le-a răspuns fostul comisar european pentru integrare protestatarilor care i-au confiscat ceremonia de la Cluj VIDEO

Ce le-a răspuns fostul comisar european pentru integrare protestatarilor care i-au confiscat ceremonia de la Cluj VIDEO
Protest la ceremonia de la UBB Cluj în care fostul comisar european pentru integrare, Gunter Verheugen, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii. Vezi ce le-a răspuns Verheugen protestatarilor.

"Aş vrea să vă văd. Aş vrea să coborâţi pancartele puţin ca să mă uit în ochii voştri". Aşa s-a adresat Verheugen câtorva dintre protestatari care, în ciuda măsurilor ridicate de securitate, au strecurat în sala Aula Magna a UBB mai multe pancarte de protest împotriva lui Verheugen, acuzat de lobby ilegal. "Vreau să vă spun că activităţile mele exclud orice activitate de lobby iar atitudinea dumneavoastr e complet greşită. vă mulţumesc foarte mult pentru că mi-aţi oferit ocazia să exprim aceasta", a spus fostul comisar, căruia o persoană din sală i-a răspuns că a fost sancţionat de Comisia Europeană pentru lobby.

"Mesajele noastre se adresează atât Guvernului României, cât şi primarului Clujului, Emil Boc, membrilor academici clujeni care au luat o decizie pripită de a acorda o astfel de distincţie şi lui Gunter Verheugen pentru că a primit titlul. Suntem împotriva acţiunii de a da o distincţie politică în cadrul academic. Aţi urmărit motivaţia UBB pentru acest eveniment? S-a spus foarte clar că Verheugen e premiat pentru minunata sa contribuţie de a integra România în UE, fapt care ne-a dus acces spre bunăstare. Aderarea la UE nu a adus bunăstare românilor. Micii antreprenori au avut de suferit. În procesul de negociere, România a fost umilită, România nu a negociat nimic", a spus Raluca Duminiciou, unul dintre protestatari.

Vezi mai jos incidentul

Comenteaza