Firma care a făcut apartamente în garaje este amendată din nou

Firma care a făcut apartamente în garaje este amendată din nou
D&M Construct, firma lui Ion Daniel Susan, despre care ZIUA de CLUJ a arătat că a transformat, fără autorizaţie, spaţiul din podurile şi garajele a cinci blocuri în apartamente, a fost amendată de primărie.

Reporterii ZIUA de CLUJ i-au surprins, zilele trecute, pe muncitorii de pe şantierul firmei D&M Construct în toiul lucrărilor, îndepărtând ţiglele deja aşezate pe acoperiş pentru a face loc ferestrelor de la mansarda unuia dintre cele cinci blocuri pe le-a ridicat pe str. Mircea Eliade nr. 26. Cele cinci blocuri au fost autorizate de Primăria Cluj-Napoca în mai 2012, cu regim de înălţime demisol, parter plus două etaje, având în vedere că este o zonă de case. Prin transformarea podurilor şi a garajelor de la demisol în spaţii locativ, fiecare imobil poate câştiga câteva apartamente. Fiind cinci blocuri, se pot valorifica în plus câteva zeci de apartamente.

D&M Construct nu este la prima abatere. ZIUA de CLUJ a fost sesizată, în decembrie 2012, de vecinii nemulţumiţi de faptul că Susan nu respectă autorizaţia de construire, când la faţa locului se putea observa că în podurile blocurilor era mascat, practic, încă un nivel pentru apartamente. La vremea respectivă, Susan spunea că, de fapt, compartimentarea podurilor este o eroare de proiectare ce va fi remediată. „Pentru tot ceea ce nu a fost conform proiectului aprobat de autorităţi dintr-o eroare de proiectare, atunci când am fost sesizaţi şi amendaţi, am luat măsuri de intrare în legalitate", spunea Susan.

După mai multe sesizări trimise de vecini către Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, firma lui Susan a fost amendată, în toamna anului 2012, cu 30.000 de lei. În decembrie 2012, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, arăta că "beneficiarul a revenit la forma iniţială autorizată, desfiinţând pereţii interiori din incinta podului pe care intenţiona să-l transforme în mansardă, lucru neprevăzut în autorizaţie". Însă, după patru luni, nu doar că podurile s-au transformat în mansarde compartimentate, dotate cu ferestre tip Velux, ci şi garajele au fost dotate cu ferestre, muncitorii încercând să mascheze apartamentele de la demisol cu folie de plastic închisă la culoare.

Întrebat cum explică faptul că podul este plin de ferestre, iar în locul garajelor au apărut apartamente, Susan a negat că blocurile ar fi mansardate. "Alea sunt poduri, iar jos vor fi parcări", a spus Susan. Întrebat dacă parcările vor avea geamuri, acesta a spus că da şi a refuzat să explice cum vor intra maşinile viitorilor locatari în spaţiile respective.

Sesizată din nou, Primăria Cluj-Napoca a dispus zilele trecute un control la şantierul de pe str. Eliade. „În urma controlul poliţiei locale s-a constatat că între documentaţie şi situaţia din teren sunt neconcordanţe şi s-a dispus revenirea la forma iniţială, precum şi aplicarea unei amenzi. E a doua oară când s-au abătut de la prevederile autorizaţiei de construire. Abaterile s-au constatat în zona de acoperiş şi parter, unde era zona de garaje. Sunt amenajate acolo zone care pot funcţiona ca spaţii locative", a declarat Buzatu. Amenda în cazul lui Susan se ridică la 10.000 de lei. Locuinţele făcute de firmă cu încălcarea autorizaţiei de construire nu pot fi recepţionate de primărie, conform legii.

 

 

Comenteaza