Arafat la Cluj: Elicopter SMURD la Cluj până în noiembrie VIDEO

Arafat la Cluj: Elicopter SMURD la Cluj până în noiembrie VIDEO
Până în luna noiembrie vor fi achiziţionate încă două elicoptere SMURD, unul dintre ele va deservi regiunea de Nord-Vest, va fi controlat de la Cluj dar amplasarea lui va fi discutată ulterior", a reiterat la Cluj secretarul de Stat Rad Arafat.

">

Aflat la Cluj-Napoca, pentru lansarea unui proiect european, Raed Arafat a declarat, astăzi, că elicopterul va deservi întreaga Regiune de Nord-Vest.

"Centrul de comandă pentru elicopterul SMURD din regiunea de Nord-Vest va fi amplasat la Cluj, dar vom vedea unde va fi localizat elicopterul pentru a deservi cât mai bine populaţia din regiunea amintită", a declarat şi în luna mai Raed Arafat la Cluj.

Secretarul de stat a explicat atunci că cetăţenii din Cluj trebuie să înţeleagă că există o strategie naţională în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului de urgenţă SMURD. El a arătat că potrivit strategiei pe care o aplică Ministerul Sănătăţii din 2007, urmează ca fiecare regiune din România să aibă un elicopter SMURD: dacă elicopterul SMURD va fi coordonat de la Cluj, nu înseamnă că o să deservească doar acest judeţ, ci şi Baia Mare, Satu Mare şi Sălaj.

"Clujul trebuie să înţeleagă că elicopterul nu trebuie plantat la Cluj pentru a fi capabil să deservească întreaga regiunea. Am gândit logic, iar punctul în care ar trebui acesta amplasat este într-o localitate din judeţul Sălaj pentru a putea lucra complementar faţă de cel din Târgu Mureş", a explicat atunci Arafat.

 

Comenteaza