UDMR a boicotat sărbătorirea eliberării Clujului de sub ocupaţia horthystă VIDEO

UDMR a boicotat sărbătorirea eliberării Clujului de sub ocupaţia horthystă VIDEO
Eliberarea Clujului de sub ocupaţia horthystă, spre finalul celui de-al doilea război mondial, în 11 octombrie 1944, a fost marcată astăzi printr-o ceremonie care a avut loc în Cimitirul Eroilor. Printre cei prezenţi s-au numărat primarul Emil Boc şi prefectul Gheorghe Vuşcan. În schimb, reprezentanţii UDMR au boicotat evenimentul.

69 de ani au trecut de la eliberarea Clujului, în 11 octombrie 1944, de sub ocupaţia horthystă.

"Astăzi, după 69 de ani, Clujul respiră libertate, în spirit european din democraţie. Astăzi ne bucurăm de nibefacerea pe care un regim decocratic cu gerutăţile dar şi avantajele le lui le aduce. Ne bucurăm că ne putem simţi români oriunde, oricând", a spus primarul Emil Boc.

Prezent la eveniment, prefectul a evocat importanţa evenimentului de acum 69 de ani. "La 11 octombrie 1944 în cadrul operaţiunii Cluj a fost eliberat cel mai mare oraş din Transilvania de diviziile 18 infanterie şi şi 2 Munte care au învăluit oraşul pe la Nord-Est, respectiv Vest fiind sprijinite şi de forţele sovietice din Corpul 104 care au acţionat frontal", a explicat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Membrii UDMR i-au sfidat pe români şi au lipsit de la festivităţi. Oraşul Cluj-Napoca a fost eliberat de sub ocupaţia horthystă pe 11 octombrie 1944 în cadrul Operaţiunii "Cluj" de către diviziile 18 Infanterie şi 2 Munte.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza