Cine vine în locul lui Stroe la Interne

Cine vine în locul lui Stroe la Interne
Surse ziuadecj.ro au anunţat că numele vehiculate pentru şefia Ministerului de Interne sunt cele ale lui Cristian David (a mai deţinut funcţia de ministru al Internelor şi Reformei Administrative în 2007) şi George Scutaru (liderul liberalilor de la Camera Deputaţilor).

O decizie ar urma să se ia la începutul lunii februarie, la delegaţia permanentă PNL de la Sinaia. Mai mult, se vehiculează că în locul lui Constantin Chiper, funcţia de secretar de stat în cadrul acestuiminister i-ar putea reveni clujeanului Mihai Seplecan, consilier judeţean PNL. Seplecan se află în această competiţie cu Adrian Voluntiru, despre care se ştie că este un apropiat al vicepremierului Daniel Chiţoiu.

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Stroe a declarat că şi-a dat demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi, iar plecarea sa trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

UPDATE Primarul din Sibiu Klaus Johannis este un alt nume vehiculat pentru acest post. Acesta ar fi avut deja o rundă de negocieri cu Crin Antonescu, care i-a propus preluarea portofoliului Internelor.

Comenteaza