CTP a cucerit tot Clujul metropolitan. După Paşti se extinde din nou

CTP a cucerit tot Clujul metropolitan. După Paşti se extinde din nou
Compania de Transport Public va intra, de săptămâna viitoare, în alte 7 localităţi din zona metropolitană.

Începând din 25 aprilie, Compania de Transport Public (CTP) va pune stăpânire pe întregul Cluj metropolitan. Din 23 aprilie, imediat după Paşti, CTP intră în Apahida, Sînnicoară, Dezmir şi Corpadea. Iniţial, acest lucru urma să se întâmple la 1 aprilie, dar a fost amânat trei săptămâni. Apoi, din 25 aprilie, compania va opera şi în localităţile Mera, Suceag şi Popeşti. Astfel, numărul localităţilor în care ajung mijloacele de transport ale CTP va trece de 20.

Tot din 25 aprilie, societatea de transport Fany va trebui să îşi întrerupă cursele din zona metropolitană, în urma unui ordin al Autorităţii Rutiere Române, astfel că CTP va rămâne fără concurenţă. Directorul companiei clujene, Liviu Neag, a declarat pentru ziuadecj.ro că - după plecarea Fany - CTP va suplimenta numărul autobuzelor care deservesc comuna Floreşti şi că va fi introdusă o linie nouă, M24, care va circula pe DN1 prin Floreşti, până la punctul de control de la intrarea în localitatea Luna de Sus.

---------

21

de localităţi va deservi, începând cu 25 aprilie, CTP. Este vorba despre Cluj-Napoca, Feleacu, Vâlcele, sat Gheorgheni, Ciurila, Floreşti, Luna de Sus, Baciu, Feiurdeni, Satu Lung, Sânmartin, Chinteni, Apahida, Sînnicoara, Dezmir, Corpadea, Coruşu, Săliştea Nouă, Mera, Suceag şi Popeşti.

---------

"Ne vin multe mesaje din zona metropolitană, în special din Floreşti. Oamenii ne mulţumesc că am intrat în localităţile lor şi ne felicită", a spus Liviu Neag. Directorul mai spune că, din primele observaţii, după ce cursele CTP au pătruns pe străzile secundare din Floreşti, este că s-a redus din aglomeraţie. "După ce am ajuns cu staţiile aproape de casele lor, tot mai mulţi oameni au ales să vină cu noi decât cu maşinile personale", a conchis Neag.

Pentru a putea opera în toate aceste localităţi, CTP a angajat 40 de şoferi. Parcul auto urmează să fie primenit; în 21 mai va avea loc licitaţia pentru 40 de autobuze pe care Primăria le va pune la dispoziţia companiei de transport public. CTP va mai cumpăra anul acesta 10 autobuze, iar până în 2015 vor veni la Cluj şi 10 mijloace de transport ecologice, care vor fi achitate de guvernul elveţian.

Odată cu extinderea transportului public, CTP va deschide şi 6 noi case de bilete, dintre care cinci în Apahida şi una în Dezmir. În cursele de Mera, Suceagu şi Popeşti se vor vinde bilete la şofer.

 

 

Comenteaza