Uioreanu la DNA. Ce au declarat directoarea Raţiu şi arhitectul Salanţă

Uioreanu la DNA. Ce au declarat directoarea Raţiu şi arhitectul Salanţă
Directoarea executivă din Consiliul Judeţean şi arhitectul-şef au ieşit în urmă cu câteva minute din sediul instituţiei şi au acordat scurte declaraţii.

Mariana Raţiu şi Claudiu Salanţă au explicat ce anume a vizat percheziţia făcută de DNA la Consiliul Judeţean.

"Am fost audiată de procurori. Audierea a început la 10.30 şi a durat aproximativ o oră şi jumătate. Am fost solicitaţi pentru ridicarea de înscrisuri care avizau nişte obiective de investiţii de la aeroport, o platformă de îmbarcare/debarcare în cadrul Apron 4 şi parkingul construit de firma UTI la aeroport. Au fost ridicate doar documente. De dimineaţă a fost sigiliat biroul meu şi al domnului arhitect şef al judeţului, Claudiu Salanţă. Procurorii m-au întrebat ce ştiu despre Apron 4. Din păcate, este o investiţie finanţată de aeroport. Noi am aprobat în decembrie un studiu de fezabilitate în cadrul comisiei tehnico-economice pentru Apron 4, care avea o valoare de peste 4,9 milioane de lei, iar investiţia care a fost făcută la aeroport a fost, din câte am înţeles, contractul a fost încheiat la o valoare de 15 milioane de lei", a spus Mariana Raţiu. Aceasta a menţionat că din biroul său au fost ridicate documente privind respectiva paltformă.

Claudiu Salanţă afirmă că nu a fost audiat. "În anchetă s-au ridicat documente de autorizare de la Apron 4, de la pistă, am o implicare că stau în biroul de unde s-au ridicat documentele. Nu am fost chemat nicăieri la audieri. Erau autorizaţii din 2011, din 2013, erau la mine în birou. Sunt în Consiliul Judeţean Cluj de şase luni. Doar au ridicat documente", a spus Salanţă", a spus arhitectul-şef al judeţului. 

Comenteaza