Încă o lovitură pentru "creierul" Tower: trebuie să dea 8 milioane lei la Bancpost

Încă o lovitură pentru
Curtea de Apel Cluj a decis irevocabil admiterea cererii Bancpost de angajare a răspunderii lui Mihai Chezan în dosarul de insolvență al Clark International (fostă Tower) și a dispus obligarea acestuia la plata a peste 8 milioane lei către bancă.

Bancpost încearcă în instanță să recupereze creditul de peste 20 de milioane de lei acordat în 2007 firmei Tower SRL, redenumită Clark International SRL, pentru derularea proiectelor imobiliare. În dosarul de insolvență al firmei deschis la Tribunalul Comercial Cluj, banca a cerut "angajarea răspunderii conform art.138 din Legea 85/2006" în ce-l privește pe managerul afacerii Tower, Mihai Dumitru Chezan.

În 23 decembrie 2013, Tribunalul Comercial a admis cererea băncii. Solutia pe scurt: "Admite cererea formulată de creditoarea SC Bancpost SA şi, în consecinţă: Obligă pârâtul Chezan Mihai Dumitru să plătească suma de 8.029.396,19 lei reprezentând o parte din pasivul debitoarei SC Clark International SRL. Obligă pârâtul Chezan Mihai Dumitru la plata dobânzii legale la suma anterior menţionată începând cu data pronunţării hotărârii şi până la plata integrala a debitului. Executorie". Sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel de către Chezan.

În 20 iunie 2014, Curtea de Apel a respins recursul. Solutia pe scurt: "Respinge recursul declarat de pârâtul Chezan Mihai Dumitru împotriva sentinţei civile nr. 3606 din 23.12.2013 a Tribunalului Specializat Cluj, pe care o menţine în întregime. Decizia este irevocabilă."

Mihai Chezan este trimis în judecată la Tribunalul Cluj - secția penală pentru înșelăciune de peste 6 milioane euro. De asemenea, el este trimis în judecată în două dosare în Statele Unite ale Americii pentru fraudă de 12,5 milioane dolari.

Citeşte mai multe AICI. 

Comenteaza