Clujenii înoată în scop caritabil

Clujenii înoată în scop caritabil
Se dă startul la Swimathon. Peste 200 de persoane vor înota sâmbătă în scop caritabil, în cadrul proiectului ajuns deja la cea de-a şasea ediţie.

Evenimentul se va desfăşura la complexul de nataţie "Universitas", unde, între orele 10:00 şi 18:00, cei peste 200 de participanţi vor înota pentru a finanţa cele 19 proiecte incluse în ediţia de anul acesta a Swimathon-ului.

Până vineri s-au strâns peste 70.000 de lei pentru inițiative din domenii diverse (social, educație, antreprenoriat, burse de excelență, cultură, sănătate, tineri, etc), sumă strânsă din donaţiile a 300 de persoane.

"Prin Swimathon Cluj implicarea în comunitate este o experiență utilă, care îți dă energie, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place - în acest caz înotul. Aducem împreună inițiative și resurse „puține de la mulți. Oamenii se conectează cu acest eveniment și găsesc an de an un cadru atractiv prin care pot să se implice, fie că înoată sau vin cu idei de proiecte sau fie pur și simplu își susțin prietenii, colegii sau inițiativele la care țin. Swimathon-ul ne energizează în fiecare an", a declarat Simona Șerban, organizatorul evenimentului.

"Swimathon-ul este un exemplu de practică de succes care a fost iniţiată la Cluj în anul 2009 şi care s-a dovedit un mecanism excelent de implicare a oamenilor generoşi din comunitate, pus în practică de mai multe fundaţii comunitare la Bacău, Bucureşti, Iaşi, Mureş, Prahova, Oradea, iar în forme bazate pe alergare şi ciclism în alte trei oraşe din ţară", a spus şi Alina Porumb, director de program al Fundaţiei Comunitare, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

În cele 5 ediții implementate, Fundaţia Comunitară Cluj, organizatorul evenimentului, a strâns peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători - donatori, care au susţinut astfel 57 de proiecte din domenii diferite, cum ar fi educație de excelență și tineri, sănătate și terapii speciale, antreprenoriat, dezvoltare personală și integrare socială, mediu și ecologie. Aceste inițiative au fost propuse de organizații și grupuri de inițiativă - unele dintre ele prezente "prin tradiție" la acest eveniment.

 

Comenteaza