A ÎNCEPUT ŞCOALA: Şcolile Racoviţă şi Bob, pline de elevi şi părinţi emoţionaţi

A ÎNCEPUT ŞCOALA: Şcolile Racoviţă şi Bob, pline de elevi şi părinţi emoţionaţi
Aşa cum se obişnuieşte de ani buni, pe 15 septembrie este ziua în care şcolile îşi deschid porţile pentru elevii pe care îi aşteaptă un nou an în care vor învăţa şi acumula noi experienţe.

La festivitatea de deschidere a Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" a fost plin de părinţi mândrii de copiii lor, care obţin an de an performanţe inegalabile la nivel de judeţ şi chiar la nivel naţional, dar şi de micuţi debusolaţi care urmează să intre în clasa pregătitoare. Directorul şcolii, Constantin Corega i-a întâmpinat pe toţi şi a încercat să-şi motiveze elevii să-şi menţină rezultatele bune la învăţătură, la examene şi concursuri.

"Cu bucurie încep al 95-lea an de învăţământ românesc în spaţiul şcolar de pe Kogălniceanu, de peste 90 de ani fiind liceu, una dintre şcolile vechi ale municipiului şi care de-a lungul timpului şi-a câştigat un renume pe care noi, cei de astăzi, încercăm să-l menţinem pe mai departe. Rezultatele bune ale elevilor mă obligă să promovez în continuare spiritul de echipă, un spirit racoviţist de muncă, de a ne ajeza pe acceaşi linie a performanţei, a stârnirii pasiunii şi a dezvoltării ei", a spus Constantin Corega în prima zi de şcoală.

La festivitatea de deschidere a fost prezent şi prefectul Gheorghe Vuşcan care a înmânat diplomele de excelenţă elevilor de 10 de la examenul de bacalaureat şi de la evaluarea naţională.

„Este o bucurie să mă aflu aici să înmânez diplome de merit pentru nişte elevi de excelenţă. Ce poate fi mai frumos decât să fii prezent la o şcoală de excelenţă cum este Colegiul „Emil Racoviţă". Sunt extrem de mândru de performanţele elevilor de aici. Aveam la un moment dat emoţia că domnul director o să îi înşiruie pe cei care au intrat la admitere cu media peste 9.50. Dacă s-ar fi întâmplat asta, s-ar fi mişcat toţi elevii în zona centrală a careului ca să ocupe aceste locuri. Celor din clasa a VIII-a le spun că au un pas mare de făcut la acel examen naţional pe care trebuie să-l promoveze aşa cum s-a obişnuit şcoala lor, cu multe medii de 10, şi celor de a XII-a le spun că au o mare provocare în acest an şi anume să menţină ştafeta ridicată la performanţele cele mai bune, la bacalaureatul de anul acesta", a spus prefectul.

Acesta a făcut o sugestie conducerii şcolii şi anume de a „clona" liceul şi de a face câte o unitate de învăţământ şi în cartierele Mărăşti şi Mănăştur, deoarece consideră că la nivel de Cluj sunt în stare să mute performanţele bune ale liceului în cartierele Clujului.

Şi la Şcoala Gimnazială „Ioan Bob" a fost o atmosferă agitată şi plină de emoţie, chiar dacă anul şcolar începe cu probleme.

„Şi-au făcut, bineînţeles, apariţia emoţiile specifice fiecărui început de an şcolar, chiar dacă şi copiii sunt cu nenumărate întrebări, cum va fi, ce va fi. Acest an şcolar cred, din păcate, că va fi sub semnul incertitudinii pentru că se pare că începem cu lipsa manualelor la cei mici şi alte probleme, deci nu e foarte clară legea aceasta pe care se tot lucrează", a spus Voichiţa Rus, profesoară de religie la şcoala Bob.

Părinţii au simţit emoţiile cel mai intens, în special cei cu copii în clasele pregătitoare.

„În prima zi de şcoală emoţiile sunt la fel de mari deşi am doi copii dintre care unul deja a ajuns în clasa a III-a. Am şi o fetiţă care acuma intră în clasa pregătitoare şi pentru ea emoţiile sunt maxime. La fel de emoţonaţi sunt şi ei, dar atmosfera este plăcută, mulţi părinţii, copii entuziaşti, s-a terminat vacanţa dar trebuie să începem şi munca la şcoală", a spus o mamă.

„Am venit azi în calitate de bunică aici şi sunt foarte emoţionată şi bucuroasă că am prins ziua în care să îmi văd nepoţelul că merge la şcoală", a spus o bunică.

Elevii au fost fericiţi să-şi revadă colegii şi profesorii preferaţi după o lungă pauză. Odată ce s-au reîntâlnit, şi-au ignorat complet părinţii şi au stat să-şi povestească experienţele din vacanţă.

 

Comenteaza