Ambasadorul Franţei în România vine la Cluj

Ambasadorul Franţei în România vine la Cluj
François Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, vine miercuri la Cluj, în cadrul celei de-a cincea ediţii a "Întâlnirilor europene din Transilvania" , eveniment ce se va desfăşura între 8 şi 10 octombrie în trei oraşe din ţară.

Evenimentul îşi doreşte să ofere un loc de întâlnire diferiților actori implicați în dezvoltarea locală, în scopul armonizării perspectivelor franceze și române, al creării de schimburi de experiență și al planificării unor proiecte comune în context european.

Cu acest prilej, ambasadorul Franței în România va participa la ceremonia de deschidere a "Întâlnirilor europene din Transilvania", ce va avea loc miercuri, de la ora 09:00, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Acesta va fi însoţit la eveniment de viceprimarul Clujului, Anna Horvath, şi de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu.

„Zona rurală reprezintă un rezervor de creștere și dezvoltare, dar trebuie să știm cum să-l cultivăm și să-l punem în valoare prin proiecte inovatoare, care să genereze noi locuri de muncă directe și indirecte, garantând o mai bună coeziune socială în beneficiul cetățenilor. Pe toată durata acestor trei zile, vor fi date exemple concrete în ceea ce privește experiențele fructuoase din Franța și din România", a declarat François Saint-Paul.

Ulterior, după introducerea oficialului francez, vor fi abordate diferite probleme legate de producție, distribuție și consum, cum ar fi reducerea circuitului de distribuție, crearea de filiere scurte sau organizarea producătorilor.

În cea de-a doua zi a evenimentului, ambasadorul va merge la Târgu-Mureş, unde vor fi organizate mese rotunde consacrate problematicii legate de fondul funciar și de modul de achiziție a proprietăților, fiind abordate și politicile și inițiativele menite să garanteze o calitate a vieții în zona rurală, servicii publice în zonele rurale și rolul colectivităților locale.

Ultima zi a "Întâlnirilor europene din Transilvania" va avea loc la Sibiu, unde vor fi prezentate inițiativele vizând promovarea și atractivitatea teritorială, turistică, dar și dezvoltarea economică și a locurilor de muncă, precum și punerea în valoare a patrimoniului.

Evenimentul, organizat anual de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România este deschis tuturor doritorilor: colectivități teritoriale, universități, asociații, agenții de dezvoltare, companii și persoane interesate.

Comenteaza