EVENIMENT. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descins în pizzerii

EVENIMENT. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descins în pizzerii
Pizzeriile din Cluj au fost verificate în ultimele două luni de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. În total, 18 pizzerii au fost verificate în lunile mai şi iunie. Doar trei dintre acestea nu aveau deficienţe.
Potrivit directorului Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Cluj, Mircea Radu, cele mai mari probleme se referă la utilizarea unor ingrediente expirate, depozitarea materiilor prime lângă semipreparate sau  meniul incomplet.

“S-a regăsit depozitată, pentru a fi utilizată în procesul de fabricaţie, o cantitate de 10 kg de caşcaval, baclava, babic şi drojdie expirate, în valoare de 205 lei”, a exemplificat Radu. El a arătat că firma care administra pizzeria a fost amendată cu 2.000 de lei, iar produsele au fost oprite definitiv de la comercializare.

In ceea ce priveşte meniul incomplet, Radu arată că această deficienţă a fost găsită la majoritatea pizzeriilor controlate. “In liste nu se preciza ce cantitate de substanţă uscată e folosită în cafea, ceai sau ciocolată, la sortimentele de bere nu se menţiona concentraţia alcoolică exprimată în procente / volum, nu se ridica volumul sau cantitatea aferentă preţului afişat iar în denumirea pentru diverse sortimente de băuturi alcoolice era improprie”, a declarat Radu.

De menţionat că deşi au fost găsite deficienţe la 15 dintre cei 18 operatori economici verificaţi, doar patru au fost amendaţi, cu  4.000 de lei, iar şase au primit avertismente.
Comenteaza