Parteneriatul dintre România şi SUA, dezbătut de un analist american la Cluj

Parteneriatul dintre România şi SUA, dezbătut de un analist american la Cluj
Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii va fi pus în discuţie la Cluj, alături de alte teme de interes comun, în prezenţa analistului american Wess Mitchell, președintele și cofondatorul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA).

 

El va participa joi la o serie de întâlniri cu reprezentanții Universităţii Babeş Bolyai (UBB), în cadrul cărora va vorbi, pe lângă acest subiect, despre potențialul României ca lider regional, respectiv despre amenințările și provocările asupra securității naționale, în contextul conflictelor din Ucraina.

La conferinţa ce va avea loc de la 10:00, la sediul noi clădiri a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), vor mai lua cuvântul Călin Hințea, decanul FSPAC, și Don Lothrop, fondatorul Romania One.

Creat în 2005, CEPA este singurul think-tank american care studiază și analizează în exclusivitate țările și societățile Europei Centrale și de Est. În cadrul centrului, Mitchell este responsabil de direcția strategică a institutului, de dezvoltarea intelectuală și financiară a programelor majore, precum și de managementul resurselor și personalului acestui Centru.

"În procesul de formare al CEPA, Mitchell a încercat să consolideze poziția Europei Centrale în strategia globală a Statelor Unite și a depus eforturi considerabile pentru a dezvolta relațiile diplomatice, comerciale și de securitate cu aliații-cheie din regiune.

Sub mandatul său, CEPA a devenit unul dintre cele mai dinamice și în creștere think-tank-uri de la Washington, cu o largă răspândire în cercurile politice de conducere, atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii", au motivat reprezentanţii UBB decizia de a-l aduce la Cluj. 

În iulie 2014, raportul "Romania's Tipping Point" (Punctul critic), elaborat de grupul de lucru SUA-România şi dat publicităţii de CEPA arată că eforturile făcute în ultimii 25 de ani pot îmbunătăți considerabil performanțele economiei naționale și stilul de viață al cetățenilor români.

Comenteaza